Oddelki

rim ringz

Obvestila:

Pred montažo, se zgledujte po tabeli ustreznih platišč in pnevmatik, ter se prepričajte, o ustreznosti vaših platišč in pnevmatik. Tako si zagotovite, da se RIM RINGZ? popolnoma prilegajo.

RIM RINGZ? SE MONTIRAJO V 4 PREPROSTIH KORAKIH!


 • Dvignite vsako kolo posebej
 • Spustite zrak iz pnevmatike
 • Poravnajte in zaskočite RIM RINGZ? obroč
 • Napolnite pnevmatiko na predpisan tlak
navodila za montažo.jpg

Za montažo potrebujete

 

 • Avto dvigalko
 • Zračno tlačilko ali kompresor

 

 

navodila za montažo.jpg

Navodila za montažo:

 • Sledite navodilom vaše avtomobilske dvigalke in dvignite eno kolo vašega avta
 • Spustite ves zrak iz pnevmatike
 • Poravnajte RIM RINGZ? obroč z robom platišča, s prsti pritisnite na rob pnevmatike, tako da jo odrivate od roba platišča, z drugo roko pa vstavite kaveljčke za rob platišča.Vstavite vse kaveljčke do polovice globine, medtem ko pritiskate na rob pnevmatike.Ko so vsi kaveljčki vstavljeni do polovice globine, jih nato vstavite do ? globine, nato pa vse do konca.Pomembno je, da postopoma vstavljate kaveljčke, tako da je RIM RINGZ? obroč ves čas čimbolj vzporeden z robom platišča, saj tako omogočite da bodo zobčki dobro oprijeli pnevmatiko in da se kaveljčki ne bodo zvijali. S pritiskom na rob pnevmatike, stran od roba platišča nastane večji razmak med pnevmatiko in platiščem, tako lažje vstavite kaveljčke. Vsak kaveljček mora popolnoma sesti za rob platišča. Tako se bo RIM RINGZ? obroč popolnoma prilegal platišču. V kolikor niso vsi kaveljčki dobro vstavljeni je treba postopek ponoviti.
 • Napolnite pnevmatiko na predpisan tlak in preverite da se RIM RINGZ? obroč tesno prilega platišču. Če opazite izboklino, pomeni, da kaveljček ni dobro vstavljen. Tako morate ponovno izpustiti zrak iz pnevmatike in ponoviti postopek.
 • Spustite avto, z dvigalko, na tla, ter ponovite postopek na vseh ostalih kolesih.
navodila za montažo.jpg

 OPOZORILO  Pri montaži RIM RINGZ? obročev ne uporabljajte kladiva. Pritisk z rokami je zadosten za pravilno vstavitev kaveljčkov. Če imate platišča, ki imajo nameščene uteži za centriranje na zunanjem robu platišča, je ta treba nadomestiti s samolepinimi utežmi. Tako zagotovite da se bo RIM RINGZ? dobro prilegal platišču. V kolikor imate težave pri montaži ali pa vam je montaža pretežavna, vam svetujemo, da pokličete ali obiščete vašega vulkanizerja/serviserja ali pooblaščenega monterja. POZOR  TLAK V PNEVMATIKAH MORA BITI V SKLADU Z PROIZVAJALČEVIMI PRIPOROČENIMI TLAKI PNEVMATIK.
Ob pravilni namestitvi in uporabi ob normalnih voznih razmerah, bo RIM RINGZ? pomagal preprečiti ali zmanjašati poškodbe, nastale na robu platišča, ki so posledica drgnenja robnikov pri parkiranju. Čeprav ima izdelek garancijo, podjetje Rolla? in AVTO BATO d.o.o., NE nudijo garancije za škodo, povzročeno na platiščih.
Sredstva za čiščenje, ki vsebujejo kisline, lahko razbarvajo RIM RINGZ?, zato se jih moramo izogibati.

navodila za montažo.jpg