Oddelki

rim ringz

Obvestila:

Pogosta vprašanja

1. ALI SE RIM RINGZ? PRILEGAJO VSEM TIPOM PLATIŠČ?
RIM RINGZ? so izedelani v 6 različnih velikostih (15? - 20?), zasnovani so za vsako velikost platišča posebej, v redkih primerih se lahko pojavijo določena odstopanja.RIM RINGZ? so izdelani za platišča tipa ?J?, ki je najbolj pogost tip platišča.RIM RINGZ? se prilegajo tudi drugim vrstam platišč, vendar lahko pride do odstopanja pri naleganju.
2. ALI JE ŠIRINA PNEVMATIKE POMEMBNA?
Dimenzije pnevmatike morajo ustrezati dimenziji platišča. Glejte ?TABELO USREZNIH PNEVMATIK IN PLATIŠČ?, ter se prepričajte, o ustreznosti vaših platišč in pnevmatik.V kolikor je pnevmatika preozka za platišče, se lahko zgodi da se obroči RIM RINGZ? ne bodo dobro oprijeli, ter lahko odpadejo s platišča. Tudi če je vaša pnevmatika preširoka od priporočljivega, lahko pnevmatika spusti. Vsakršno odstopanje od priporočljivih, ima lahko negativne posledice na RIM RINGZ?, ter lahko odpadejo s platišča.
3. ALI BODO RIM RINGZ? PRI VISOKI HITROSTI ODPADLI?
RIM RINGZ? ne bodo odpadli pri visoki hitrosti, v kolikor so pravilno nameščeni, je tlak v pnevmatikah ustrezen in v kolikor dimenzija pnevmatika ustreza dimenziji platišča.
4. ALI ZA MONTAŽO POTREBUJEM RIM RINGZ? ORODJA?

Ne, vendar bo z RIM RINGZ? orodji montaža lažja, sploh v primerih nizkopresečnih in ?run flat? pnevmatik, ter za odstranitev RIM RINGZ? obročev.

Orodje najdete tukaj: http://rimringz.si/izdelki/19-rimringz-set-orodja.html


5. KAJ ČE SE RIM RINGZ? OBROČ NE PRILEGA DOBRO PLATIŠČU?

Lahko se srečate z naslednjim:

? NEPRAVILNA MONTAŽA
V tem primeru, ponovite montažo od začetka. Lahko bo potrebna uporaba posebnih orodij.
? TIP PNEVMATIKE, KI POTISKA RIM RINGZ? VEN
V nekaterih redkih primerih, RIM RINGZ? izgledajo, kot da se ne prilegajo dobro, čeprav so pravilno nameščeni.
Če poizkusite s prsti povleči RIM RINGZ? od platišča in jih ne morete, potem so čvrsto nameščeni in med vožnjo ne bodo odpadli.

? PREOZKA PNEVMATIKA
V tem primeru lahko RIM RINGZ? odpadejo. Preverite če je vaša pnevmatika v skladu z dimenzijo platišča po tabeli ustreznih pnevmatik in platišč.

? ZUNANJA CENTRIRNA UTEŽ
V tem primeru boste morali utež zamenjati za samolepilno utež in jo namestiti na primerno mesto.


6. KAJ SE ZGODI ČE PNEVMATIKA PUŠČA ALI JE POPOLNOMA SPUSTILA?
V kolikor pritisk v pnevmatiki ne odstopa bistveno od priporočenega tlaka pnevmatike, bodo RIM RINGZ? obroči ostali trdno pritrjeni na vaše platišče in pnevmatiko.Če je tlak v pnevmatiki zelo nizek, lahko RIM RINGZ? odpadejo s platišča.Priporočamo da redno vzdržujete tlak v pnevmatikah po priporočilih proizvajalca..
7. ALI LAHKO OBROČE RIM RINGZ? NAMESTIM SAM ALI POTREBUJEM STROKOVNJAKA?
Vsekakor lahko montirate RIM RINGZ? sami. Samo sledite preprostim navodilom.Seveda, če se vam zdi montaža pretežavna ali raje vidite da montažo opravi nekdo namesto vas, lahko obiščete pooblaščenega monterja ali najbližjega vulkanizerja/serviserja.Seznam pooblaščenih monterjev lahko najdete na povezavi ?POOBLAŠČENI MONTERJI?.
8. ALI POTREBUJEM ZA MONTAŽO RIM RINGZ? KAKŠNO ORODJE?

Razen avtomobilske dvigalke in kompresorja ali tlačilke, ne potrebujete nobenega orodja. V nekaterih primerih (?run flat? pnevmatike, nizkopresečne pnevmatike), vam bo montaža in demontaža lažja z uporabo naših posebnih orodij:

RIM RINGZ? ORODJE 1 

RIM RINGZ? ORODJE 2)


9. IMAM NIZKOPRESEČNE ALI ?RUN FLAT? PNEVMATIKE. KAJ NAREDITI?

V teh primerih, si pri montaži pomagate z našimi posebnimi orodji (RIM RINGZ? ORODJE 1 in RIM RINGZ? ORODJE 2).

Lahko nanesete na kaveljčke malo mila, da bodo lažje zdrsnili med pnevmatiko in platišče. Če nanesete preveč mila, po končani montaži sperite z vodo.

Ne uporabljajte olj, masti, silikonskih ali podobnih maziv, pri namestitvi RIM RINGZ?, ker površine ostanejo mastne. V tem primeru lahko RIM RINGZ? odpadejo.


10. VIDNE VDOLBINE IN BULICE NA PNEVMATIKI, NA MESTU KJER SO KAVELJČKI. ZAKAJ?

To pomeni, da se pnevmatika ni dobro usedla čez RIM RINGZ? kaveljčke. Kaveljčki niso dopustili, da se pnevmatika usede na njeno običajno mesto.

V tem primeru, ponovno namestite RIM RINGZ? od začetka. Za uspešno namestitev, bo lahko potrebna uporaba posebnih orodij ("RIM RINGZ? ORODJE 1" in "RIM RINGZ? ORODJE 2")


11. PO MONTAŽI RIM RINGZ? SEM UGOTOVIL DA PNEVMATIKA PUŠČA. KAJ JE NAROBE?

Če opazite, da vam pnevmatika pušča, in se ta težava prej ni pojavila, potem že sprva pnevmatika ni bila dobro nameščena na platišče.Še enkrat preverite, če je pnevmatika dobro nameščena na platišče.

V kolikor to ni težava, potem imate lahko poškodovano ali predrto pnevmatiko.

Obiskati boste morali vulkanizerja, da vam dobro namesti pnevmatiko ali zamenja/zakrpa pnevmatiko. Potem lahko namestite RIM RINGZ?.


12. ALI LAHKO ISTOČASNO MONTIRAM RIM RINGZ? KO MONTIRAM PNEVMATIKO NA PLATIŠČE?


Ne. Ne poskušajte namestiti RIM RINGZ? istočasno kot nameščate pnevmatiko na platišče, ker RIM RINGZ? lahko skoči iz platišča in lahko povzroči škodo ali poškoduje vas.

RIM RINGZ? se lahko namesti šele, ko je pnevmatika nameščena na platišče in že napolnjena z zrakom. Šele potem lahko opravite namestitev po navodilih RIM RINGZ?. Zrak mora biti izpuščen in nato lahko namestite RIM RINGZ?.


13. AJ ČE SE EN RIM RINGZ? OBROČ ZLOMI ALI POŠKODUJE?


Lahko naročite samo en nadomesten RIM RINGZ? obroč. Ne potrebujete kupiti celotnega kompleta.


14. KAKO ODSTRANIM RIM RINGZ? OBROČ?

Obroče lahko odstranite po podobnem postopku kot montirate:

? Upoštevajte navodila vaše avtomobilske dvigalke dvignite eno kolo vašega avta
? Spustite ves zrak iz pnevmatike
? previdno povlecite kaveljčke ven, eden po enega, vendar samo do polovice
? ko ste povlekli vse kaveljčke ven do polovice, jih sedaj eden po enega povlecite do konca

Če uporabljate "RIM RINGZ? ORODJE 1" (RRT1), vstavite orodje med platišče in pnevmatiko, ter počasi vlecite ven kaveljčke.
Če uporabljate "RIM RINGZ? ORODJE 2" (RRT2), vstavite orodje med platišče in obroč, ter nežno povlecite ven kaveljčke.


15. ALI LAHKO RIM RINGZ? OBROČI POŠKODUJEJO PLATIŠČE, PNEVMATIKA ALI AVTO?


Ne. RIM RINGZ? so narejeni iz visokokvalitetne plastike, ki ne poškoduje platišča, pnevmatike ali avta.